De zoektocht naar 'de jurk'

Ik wil dus een goed patroon voor een jurk.
Geen tricot.
Maar katoen.

Heeft iemand tips?

Hoe deden ze dat vroeger eigenlijk?
Toen alle huisvrouwen geacht waren zelf hun kleren te maken?

De zoektocht naar 'de jurk' gaat langs Born too late.
Een immense voorraad patronen van lang geleden …

Waarom kom ik die nooit eens op een rommelmarkt tegen?


5 opmerkingen:

Sopofiepie zei

Ik heb een tijd geleden een zoekertje in de krant geplaatst voor oude kinderpatronen. Dat heeft ook een pamperdoos oude damespatronen opgeleverd. Als je wil mag je eens komen snuisteren, vooralsnog naai ik enkel voor de kids. Ben uit de buurt van Gent.

Kapucijnaap zei

Ik blijf de Macaron van Colette ne winner vinden wegens mooi en simpel (en dus ook draagbaar op het werk), maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat mijn ene testexemplaar al maanden in de lappenmand ligt wegens in elkaar gezet met veel te lubberend linnen. En zo die echte mooie oude patronen, die vind ik nu ook nergens, en ik dweil nochtans nogal wat af van rommelmarkt en tweedehandsmarkt. Als ge nu een jaren '80 vest met schoudervullingen vroeg, dat kon 'k u zo bezorgen :)

Hennie zei

Hoi, is er niemand die een patroon voor een jurk op jouw maten kan tekenen? Kun je het ook zo maken zoals je het zelf wilt.
Succes!
Groetjes, Hennie

Marijke zei

ik ben ook op zoek naar een patroon van een jurk. ik hou van de stijl van who's that girl en whow tg go. Maar ik heb niet de juiste maat (46) voor dat merk. Dus wilde ik er zelf iets gelijkaardig van maken. Maar ik heb nog geen tof patroon gevonden.Ik volg nieuwsgierig je blog...

Anoniem zei

Leuke patronen te vinden in de bib in jarenoude Knip's & Burda's.