Doe ik iets verkeerd? Hulp gevraagd …

Dit is de mouw in de jurk.
Maar dat klopt toch niet?
Wat doe ik fout?
Of is het patroon fout?

9 opmerkingen:

JoChapeau zei

Het lijkt wel alsof dit inderdaad de bedoeling was ... maar ik vind het eerlijk gezegd ook wel mooier zoals jij het erbij tekende ...

Liselore zei

Zit ze er niet omgekeerd of ondersteboven in?

rozemie zei

Hoi, ik las net je post. de mouw is niet verkeerd hoor. Ik maakte vorig jaar een kleedje van een burda-patroon en dat had ook zo'n mouw. Het is wat lastig om af te werken : je kan niet zomaar een boordje stof naar binnen vouwen voor het zoompje, omdat het een gebogen lijn vormt. Best is om af te werken met een biais bandje. Als je een contrasterende kleur gebruikt heb je nog een leuk accent ook. Je kan de stof ook gewoon zigzaggen en er bv. een kantje opstikken. Zo'n mouwtje is erg mooi als je het aanhebt, het wipt een beetje omhoog. veel succes ermee !

kamielandodille@hotmail.com zei

Dank je voor de tips. De mouw is dubbel geknipt. Bias is dus niet nodig, qua afwerking is het ok.

Saskia, Jan en Payal zei

als ik het patroon bekijk is het inderdaad de bedoeling dat je met zo een mouw eindigt maar ik vind em wel een beetje raar ... als je met een mouw zoals jij tekent wil eindigen moet je inderdaad die lijn recht doortrekken.

Catharine Deweerdt zei

Ik teken zelf veel patronen en er zit een fout in de mouw, zoals nu is dit niet mooi. Je moet het inderdaad recht afknippen zoals je in het rood hebt getekend. , waarschijnlijk is dit patroontje niet getest geweest. Momenteel maak ik ook een boek over kleertjes naaien en hij komt uit in September bij uit.Lannoo., het was echt een titanenwerk, alle kleertje gemaakt voor de foto's en ik heb erna toch nog mijn patronen aangepast. Is er geen foto van het kleedje in het boek, hoe valt die mouw daar ?
Nog een fijn weekend

Kom thuis in ons huis! zei

Volgens mij zit er een fout in die mouw, ik denk dat als je met een schaalmeetlat de mouwtekening in het boek gaat meten dat je anders uitkomt dan op het ware patroon. De lengte van de onderarmnaad van die mouw is sowieso te lang waardoor je die rare vorm krijgt. Als die 1,5 cm korter is en de zoom daar op aanpast is die golf er gelijk uit.

julie poppemie zei

Is dat de farrah fawset jurk uit het boek droomjurken ???
Zo ja,ik heb die hier ook geknipt liggen.

kamielandodille@hotmail.com zei

@ Julie: JA, het is die jurk!
Let dus op. Knip je mouw maar weer opnieuw.
Je zult wel gemerkt hebben dat er nog een kleine fout in staat (zie je bij mij op de foto, ik heb daar een cijfer doorstreept.)